Vi søger ny kombineret airsoftteknikker og butiksansat - Noget for dig? Klik her

Guide til grundlæggende vedligeholdelse af dit airsoft-udstyr

Oprettet d. under Airsoft

Det er altid sjovt at få nyt legetøj, og alene ventetiden kan være uudholdelig, så snart man har lagt en bestilling i kurven, og der er en forsendelse med spritnyt airsoft-udstyr på vej med posten. Når pakken endelig kommer, kan de fleste nok mærke det krible i fingrene efter at prøve det nye grej i en hurtig kamp på den lokale airsoft-bane. Hvad de fleste nok ikke tænker over lige med det samme, er, hvordan man sikrer, at man får gavn af det nye gear i lang tid.

Ordentlig vedligeholdelse og grundig pleje af dit airsoft-udstyr er nødvendigt, hvis du vil sikre en lang levetid og en skarp og hurtig ydeevne på banen. Men hvordan er det nu lige, du renser dine løb på korrekt manér? Og hvilken olie er egentlig bedst at smøre dine våben med? Bare rolig, læs med her, og bliv godt og grundigt sat ind i, hvordan du bedst muligt passer på dit airsoft-grej, så du kan nyde godt af dit arsenal langt ud i fremtiden. God fornøjelse.

Rengøring af våben

For at sikre en god sikkerhed, præcision og lang levetid bør du foretage en systematisk rensning af dine løb regelmæssigt. Der kan nemlig samle sig store mængder snavs, silikone, mudder og andet skidt i løbet på dit våben, der i sidste ende kan få en uheldig indflydelse på din præstation på banen. Som spiller vil du selvfølgelig gerne sikre, at du yder dit bedste, når det gælder dig selv og dine holdkammerater – også selvom det indebærer en grundig omgang med vaskekluden.

Der findes heldigvis mange nyttige redskaber og rengøringsmidler designet specifikt til forskellige airsoft-våben, så du ikke behøver at gå på rov i rengøringsskabets beholdning af vaskemiddel og brun sæbe. Du kan eksempelvis investere i en løbsrensespray, der blot skal sprøjtes direkte ind i våbnets løb via den praktiske slange, der følger med sprayen. Du kan også købe et samlet rensesæt, der indeholder de stænger og børster, du behøver for at give dit våben en grundig rens og en efterfølgende flot finish. Læs mere om korrekt rengøring af dine våben lige her.

Smørelse af dit våben

Akkurat ligesom det er vigtigt at foretage en hyppig rengøring af dit våben, vil de fleste våben også have godt af at blive smurt regelmæssigt, så mekanikken altid fungerer. Desuden vil en god våbenolie, eksempelvis en silikonebaseret olie, være med til at modvirke rust og grimme mærker på dit våben, så du kan bevare udstyrets flotte ydre.

Der er forskellige oliepraksisser forbundet med hvert airsoft-våben. Du bør altid researche grundigt og sikre dig, at du udfører den form for vedligeholdelse, som dit våben har bedst af, så du ikke skader udstyret. Her er en række tips og tricks, der kan benyttes til mest gængse former for airsoft-våben.

Generelt bør du regelmæssigt smøre de bevægelige dele på de fleste våben. Brug kun den nødvendige mængde olie, og fjern altid overskydende olie med en tør klud.

Gasvåben har godt af noget silikoneolie i påfyldningsventilen, inden du påfylder gas. Du kan med fordel give dine CO2-våben lidt silikoneolie ved topventilen, inden du monterer en ny CO2-patron, for at mindske risikoen for utæthed eller udtørring.

Du kan vælge at købe et samlet vedligeholdelsessæt, der indeholder alle de produkter og redskaber, du typisk vil have brug for, når det gælder en fornuftig vedligeholdelsesrutine af dit våbenarsenal. Alternativt kan de enkelte dele købes separat, så du selv kan sammensætte på tværs af mærker og producenter.

Ekstraordinær hjælp af de professionelle

Står du med et våben, der trænger til en kærlig hånd, eller mangler du bare det rette udstyr til at fikse problemet? Hos Handelshuset Aulum kan du nemt og hurtigt komme i kontakt med professionelle teknikere, der er eksperter i tuning, opgradering og reparation af alverdens former for airsoft-våben og tilbehør.

Har dit airsoft-våben holdt en lidt for lang pause, eller vil du bare gerne investere i en dybdegående servicering foretaget af et professionelt og kyndigt værksted? Lad vores erfarne teknikere servicere dit våben, så det igen er tunet og klar til at sprede rædsel blandt banens modstandere. Alt efter behov og budget tilbyder vi eksempelvis at skille dit våben ad, smøre det godt og funktionstjekke det i dybden. Sommetider kan du øje nemlig selv fange de små utætheder eller løse dele, der i værste fald kan resultere i mangel på præcision, styrke eller fart.   

Du kan kigge forbi vores forretning, der ligger i Aulum eller kontakte teknikerteamets værksted via telefon eller e-mail. Find vores kontaktoplysninger og mere information lige her. Vi glæder os til at hjælpe dig med dit udstyr. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar