Vi søger ny kombineret airsoftteknikker og butiksansat - Noget for dig? Klik her

Sådan eliminerer du dine modstandere med snedige airsoft-taktikker

Oprettet d. under Airsoft

Airsoft game er en fed og dynamisk måde at bevæge kroppen på, mens du har det sjovt med vennerne. For mange er airsoft en spændende fritidsinteresse og en anderledes hobby, man kan dyrke i weekenderne for at få lidt luft for hverdagens kedelige rutiner og forpligtelser. Efter en rum tid kan ‘det almindelige airsoft’ dog blive en smule ensformigt, og man begynder derfor at lede efter andre måder at udfordre sig selv og sine holdkammerater på.

En af de mest spændende måder at udvide sit airsoft-spil på er ved at begynde at arbejde med forskellige taktikker. Du kender måske til taktik på fodboldbanen, arbejdet eller i børneopdragelsen, og det er faktisk nogenlunde samme mønster, der gør sig gældende, når man taler om taktikker på airsoft-banen. Taktik handler nemlig om systematisk strategi, at afprøve forskellige metoder og selvfølgelig ihærdig dedikation til den valgte taktik. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan udforske taktikker i dit airsoft-spil.

Organisering af dit team

Som airsoft-spiller er du totalt afhængig af at være en del af et velfungerende team, og omvendt regner dine holdkammerater med, at du yder din bedste præstation. Med andre ord indgår i alle i en samlet organisme, hvor I bidrager med hver jeres kvaliteter og kompetencer for at udradere modstanderne, så I kan stå på sejrsskamlen sammen.

Du bør se teamet som en organisationsstruktur, hvor alle roller er uundværlige. Det betyder dog ikke, at du ikke kan drage stor fordel af at udnævne en ansvarlig leder, hvis vigtigste opgave er at have et godt overblik over holdet, banen og modstanderne. Lederen vil ofte være den rette til løbende at informere resten af teamet om ansvarsområder, særlige meddelelser og eventuelle ændringer i den valgte taktik. I den internationale airsoft-verden kaldes lederen på et hold en squad leader.

Hele holdet lytter således til den udnævnte squad leader. Nogle vælger at opdele resten af teamet i flere units, der har forskellige fokusområder afhængig af spiltypen. Det kan eksempelvis være en forsvarsdeling eller en angrebsdeling, der også har hver deres team leader. Ud over de organiserede teams kan det være en god idé at have nogle løse roller, for eksempel et par dedikerede snipers eller en spion, der kan samle information om modstandernes taktik eller holdstruktur.

Der er mange forskellige måder at organisere et team på, alt efter hvilken konkret mission eller spil, der spilles. Ud over at organisere teamet på en snedig og effektiv måde kan det være fornuftigt at forsøge at opsnappe og gennemskue modstanderholdets forskellige roller og strukturer. Således kan du nemlig gøre modstanderholdet ekstra sårbart, og du kan fokusere på at nedlægge deres squad leader eller udradere modstanderens angrebsdeling.

Planlægning af skarp strategi

Når du planlægger et spil airsoft, bør du se spillet som en krig, der skal kæmpes og vindes. Og akkurat som i virkelighedens krigssituationer er du afhængig af en vandtæt strategi, der indbefatter angreb, forsvar og alt derimellem.

Når man planlægger en konkret strategi, vil man typisk tale om formationer. Formationer henviser til særlige bevægelsesmønstre eller modsvar, som hele teamet har aftalt på forhånd, så de hurtigt kan besvare et angreb fra modstanderen uden først at diskutere taktik. Når man fastlægger en formation på forhånd, vil man altså forsøge at forudse modstanderens angreb eller forsvarsstruktur, så man er forberedt på de forskellige situationer, der kan udspille sig, når man står på banen. Giv gerne de forskellige formationer navne, så I kan kommunikere internt, uden at modspillerne kan gennemskue jeres næste træk.

En af de mest kendte formationer er den såkaldte line-formation. Her bevæger størstedelen af holdets spillere sig i en lige linje, hvilket skaber en stærk, offensiv front, der kan overraske og overvælde modstanderens forsvar. Selvom line-formationen næsten altid vil resultere i, at enkelte spillere bliver ramt, vil disse ofringer ofte være godt givet ud, når det gælder spillets større mission.

En af de andre hyppigt anvendte formationer er wedge-formationen. Når man organiserer en wedge, stiller spillerne sig i en eller to V-formationer. Disse formationer rykker herefter fremad efter hinanden. Spillerne i front løber som regel en stor risiko, men wedge-formationens styrke er blandt andet det overraskelsesmoment, der optræder, når de bagerste spillere formår at angribe modstanderens umiddelbare forsvar.

De forskellige formationer kan med fordel opgraderes med taktisk placerede snipers, der rammer modstanderholdets spillere, når de mindst venter det og har travlt med at bekæmpe den anvendte formation.

Planlægning og sammensætning af en omfangsrig taktik kan være en utrolig givende og sjov øvelse for et hold forud for en kamp. Invitér hele holdet forbi til en øl, så I sammen kan diskutere forskellige idéer og input. Det vil med garanti gøre glæden større, sammenholdet stærkere og spillet mere interessant for alle involverede parter.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar