God våbenpleje er alfa og omega

Oprettet d. under Airsoft, Luftvåben, Jagt

Der er ikke noget endegyldigt facit på, hvordan du bedst vedligeholder dit våben. Vi har dog en ret klar holdning hos Handelshuset Aulum til, hvordan du bedst formår at opnå god våbenpleje. Det handler i høj grad om rengøring af våben. Vi vil dog starte med at give dig en god tommelfingerregel, som er nem for dig at rette dig efter. Jo større kaliber dit våben har, jo mere rengøring vil det som regel kræve. Nu har du én regel at gå efter. Men vi har mange flere gode råd til dig og din våbenpleje. 

Det handler om våbenvedligeholdelse

Vi bryster os ofte af at have nogle af de bedste og mest holdbare og solide produkter på markedet i vores sortiment. Men vi ved også, at holdbarheden af våbnet afhænger af, om du er god til at vedligeholde det. Det er noget, der skal foregå løbende, og det er altså i høj grad dig, der bestemmer, hvor længe dit skydevåben skal kunne holde og være funktionelt. 

Har du eksempelvis et jagtvåben, der skal stå i længere tid, når det ikke er jagtsæson, kan du gøre en stor forskel for våbnet ved ikke at opbevare det i et foderal. Lad det stå fremme, eller pak det i hvert fald ikke mere ind end i et våbenskab. Dit våben har brug for en god luftcirkulation. Husk også at opbevare det så tørt som muligt, så våbnet ikke bliver udsat for fugt og dermed eventuel rust. 

Når dit våben skal stå ubrugt i en længere periode, er det selvfølgelig også vigtigt, at det er rent og gerne smurt med lidt olie, inden opbevaringen påbegyndes. 

Køb et våbenrensesæt, og brug det efter skydning

Der findes rigtig mange gode våbenrensesæt på markedet, som du kan benytte dig af til dit våben. Og det anbefaler vi helt sikkert, at du gør. Det er nemlig vores opfattelse, at dit våben skal rengøres efter brug – hver gang. Selvom det måske lyder en lille smule stramt i betrækket, så er det altså bare uomtvisteligt, at dit våben holder længere, hvis du lige giver dig tid til at rengøre og rense det, når du kommer hjem efter hver skydning. 

De våben, som du finder her på siden, kan vi garantere vil holde i mange år, hvis ellers du overholder din del, som er vedligeholdelsen af våbnet. Nogle steder er det også muligt at aflevere dit våben ved en forhandler og få en medarbejder der til at stå for rengøringen. Vi synes dog alligevel, at du bør købe dit eget våbenrensesæt og gøre det selv. For det første er det billigere. Derudover giver det dig også en større forståelse af og måske endda tilknytning til dit våben. En del af skydeoplevelsen er også, at du giver dig tid til at pleje dit våben og passe godt på det. Det gør hele jagtoplevelsen mere autentisk. 

Glem ikke skæftet på dit våben

Hvis du har et dekorativt skæfte af træ, bør du også være meget opmærksom her. Træet giver ikke bare et godt greb på dit våben, det gør også, at det har lidt ekstra klasse over sig i sit æstetiske udtryk. Og det bør du i den grad vedligeholde så godt, du overhovedet kan. 

Her er det mest almindelige middel naturligvis olie. Olien giver både skæftet en smuk glans, men den sikrer også, at skæftet ikke bliver tørt. Bliver skæftet tørt, risikerer du desværre, at det begynder at slå små revner, der med tiden kan udvikle sig og i sidste ende føre til ødelæggelse af skæftet. Det fungerer i virkeligheden på samme måde, som når du har fået et stenslag på din bils forrude. Det udvikler sig til at kunne blive noget rigtig skidt. 

Olien kan altså gøre en kæmpe forskel her. Og det er på ingen måde vanskeligt at finde en god olie og bruge den rigtigt. Du smører såmænd bare et tyndt lag på hele skæftet og gnider det godt ind alle steder. Derefter kan du lade dit våben stå nogle timer, og du vil have gjort en kæmpe forskel for dit våbens skæfte.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar