Hvordan fungerer et luftgevær?

Som navnet antyder, så fungerer et luftgevær på baggrund af luft, og det fungerer ganske simpelt. Det fungerer nemlig på den måde, at der skabes et lufttryk inde i geværet, som så skaber fremdrift for projektilet, når du affyrer et skud. Når luftgeværet lades komprimeres luften inde i geværet, og denne luft udvides så igen, når geværet affyres. På denne måde skabes der et stort tryk og en stor energi, som affyrer skuddet. Der findes tre forskellige typer, hvor mekanikken er forskellig fra type til type. Disse tre er luftgevær med fjederkammer, luftgevær med gasstempel og PCP (Pre-Charged Pneumatic) luftgeværer. Du kan læse mere om forskellene mellem disse typer her og hvordan de fungerer. Fælles for dem alle er dog, at geværerne bliver affyrede på grund af lufttryk.

Ladning af luftgevær

Når luftgeværet skal lades, så fungerer det ved, at våbnet knækkes eller også benyttes en ladestang, som oftest sidder parallelt med løbet. Ladningen foregår som regel manuelt, hvor haglet føres ind med fingrene. Når haglet er indført føres løbet eller ladestangen tilbage igen, og herefter er geværet klar til at blive affyret. Alt afhængigt af hvilken type af de tre ovennævnte, du vælger, er der forskel på, om du vil opleve rekyl ved affyring eller ej. Eksempelvis vil du opleve rekyl, hvis du vælger luftgeværet med fjederkammer. Derimod vil du ikke opleve rekyl, hvis du vælger PCP luftgeværet. Det er helt op til dig selv at vurdere, hvad du synes bedst om.

Luftgeværets kaliber

Luftgeværer findes desuden i flere kalibre, generelt set i disse tre; 4,5 mm, 5,5 mm og 6,35 mm., selvom der også findes våben med større kaliber. Her hos Handelshuset Aulum sælger vi dog kun luftgeværer med kaliberen 4,5 mm. Dette skyldes, at der gælder særlige regler, når kaliberen overstiger 4,5 mm. Herunder gælder det, at man skal have et jagttegn, og at man skal have en tilladelse fra Politiet, hvis man vil erhverve, eje eller anvende et luftgevær med en kaliber på mere end 4,5 mm. Derfor har vi valgt kun at sælge luftgeværer med kaliberen 4,5 mm., så der ikke opstår nogle problemer med det. Du kan læse nærmere om disse regler her.

Luftgevær fra Handelshuset Aulum

Luftgeværer kan bruges til mange formål. Det bruges blandt andet til konkurrenceskydning og i skydetelte i forskellige forlystelsesparker, og ellers kan det også bruges til at skyde til måls for sjov. Uanset hvad du ønsker at bruge dit luftgevær til, så kan du finde et stort og varieret udvalg her hos Handelshuset Aulum. Du kan se nærmere på udvalget her på hjemmesiden, eller du kan besøge os i vores butik. Når du kontakter os, er vi altid klar til at hjælpe dig og svare på yderligere spørgsmål til vores sortiment.

 

Se vores udvalg af luftgeværer