D-Day Special

D-Dag's 75 års jubilæum

Den 6. Juni 2019 ved daggry er det nøjagtigt 75 år siden at amerikanerne sammen med briterne startede den berømte operation "Operation Overlord" også kaldet D-dag, som var landgangen til det tyskbesatte Frankrig på Normandiets kyst. 

D-dag invasionen er stadig den dag i dag verdens største landgangsoperation! Det var en imponerende bedrift, hvor der forud var gået flere år med detaljeret planlægning og træning hos de respektive militære styrker. Æren for udfaldet af denne langgang må uden tvivl gå til de tusindvis af soldater der kæmpede sig indover strande og marker. 

 

Noget af det som gjorde D-dag speciel er måden landgangen blev til på. Prøv at forestil dig en masse tyske bunkere og maskingeværer skyde fra klitterne på den franske kyst hvor allierede styrker kommer til land via de små meget kendte landgangsbåde. Her skulle soldaterne efterføglende løbe/kravle hele vejen henover standen til man kan komme lidt i sikkerhed for alle skuddene fra tyskerne. Herefter skal der kæmpes hele vejen op til bunkerne og disse skal renses. 

 

For at ære D-dag og de allieredes landgang på 5 forskellige strande i Normandiet denne dag i Juni, har vi fået købt nogle specialpistoler fra Cybergun med flotte D-dags indgraveringer samt lidt forskelligt merchandise hertil. 

Alle disse varer kan ses herunder

Vil du vide mere? Så se denne korte video på engelsk om D-Dag

Optagelser fra D-dag

 


{{amount}}