4 former for airsoft-spil, du bare skal prøve

Oprettet d. under Airsoft

Er du vild med skydespil og taktisk planlægning? Har du nogensinde prøvet airsoft? Hvis ikke, så er det vist på tide, at du giver det populære og dynamiske spil en chance. Airsoft game er en hobby, en sportsgren og et fysisk spil, der de seneste år har taget verden med storm. Airsoft kaldes også for hardball grundet den ammunition, man benytter i spillet, der typisk er små, hårde kugler. 
Med de realistiske og fascinerende skydevåben, udfordrende baner og høje strateginiveau er airsoft elsket af spillere i alle aldre og af begge køn. Airsoft kan nemlig spilles på mange forskellige måder, alt efter hvilket aspekt af spillet du sætter mest pris på. Læs med her, og bliv klogere på, hvilke former for airsoft.spil, der passer bedst til dig og dit team.
 

1 - Capture the Flag (CTF)

Capture the Flag er en af de mest afholdte og udbredte spiltyper inden for airsoft-universet. Det traditionelle spils regler er simple at sætte sig ind i, men du vil stadig opleve et spil med en høj grad af fart, spænding og taktik. Capture the Flag er desuden et godt begynderspil, som giver mange nye spillere en sjov og overskuelig introduktion til airsoft game. 
Spillerne er typisk delt op i to hold, men der er også mulighed for, at du kan udvide rammerne og lade flere hold dyste om sejren i Capture the Flag. Hvert hold tildeles et flag eller en fane, som holdet skal forsøge at beskytte og beholde efter bedste evne. Herefter går spillet ganske enkelt ud på at erobre de konkurrerende holds flag og medbringe det til egen base. Du kan vælge at gøre spillet mere udfordrende ved at indføre yderligere regler om eksempelvis tidsfrister, særlige pointsystemer eller lignende. 
 

2 - Speedball

En af de mest hektiske former for airsoft er det såkaldte Speedball. Ligesom Capture the Flag er reglerne i dette spil let at sætte sig ind i, og man kan derfor hurtigt få nybegyndere eller andre uøvede spillere med på vognen, når man spiller Speedball. 
I Speedball er tiden altafgørende. Snedig taktik, komplicerede strategiplaner og smart ekstraudstyr er derfor underordnet, hvilket igen gør dette spil ideelt til nybegyndere, der endnu ikke har det store våbenarsenal eller en dybdegående forståelse for spillets dynamik og natur.  
Spillet starter med en opdeling af spillerne i to hold. Hvert hold starter i hver sin ende af airsoft-banen, og når spillet påbegyndes, løber holdene mod hinanden. Når du rammes af skud, udgår du af banen og spillet. Spillet afsluttes, når der kun er en spiller tilbage på banen, og denne spillers hold er således spillets vindere. 
 

3 - MilSim

Military Simulation er en af de mere udfordrende spiltyper, der i høj grad baserer sig på realistiske kampsituationer og et godt kendskab til airsoft-regler, teknikker, våben og strategi. Military Simulation spilles derfor ofte af øvede spillere og hold, der har spillet sammen flere gange før. Sammenhold, strategi og kendskab til banen er nemlig altafgørende i dette taktisk udfordrende spil, der også benyttes som træningsform af militære enheder i forsvarstjenester.
Som nævnt handler MilSim i høj grad om at skabe en autentisk militær simulation, der lader spillerne yde deres ypperste i henhold til skydeteknikker, fysisk kunnen, strategisk koordinering, camouflage og meget mere. Der afholdes jævnligt forskellige MilSim-arrangementer på de danske airsoft-baner og klubber, og her kan du altså dyste mod ligesindede spillere i et benhårdt, virkelighedsnært miljø, der med garanti vil få pulsen og adrenalinen helt op. Et MilSim game vil oftest være underlagt en række regler eller retningslinjer. Det kan være krav til våben eller specifikke opgaver, som spillerne skal løse, før de ender som kampens ultimative sejrherrer. Informationer og nyheder om aktuelle MilSim-spil kan findes i de forskellige airsoft-forummer og klubber, der eksisterer i hele landet. 
 

4 - Team Deathmatch

Team Deathmatch er et klassisk airsoft game, der på mange måder minder om en udvidet variant af Speedball. Team Deathmatch er dog mindre hektisk, og en mere langsigtet strategi kan her komme holdene til gode, eftersom du ikke øjeblikkeligt elimineres fra spillet, ligesom du gør i Speedball. De grundlæggende airsoft-regler, der spilles med i Team Deathmatch, er hurtige at lære, og derefter kan der bygges ovenpå alt efter spillernes og holdenes tidligere erfaring, lyst og niveau.  
I Team Deathmatch spiller du i hold. Hvert hold starter i sin egen startzone, også kaldet spawn, og derefter påbegyndes spillet. Hver gang en spiller rammes, skal spilleren gå tilbage til startzonen, og han eller hun deltager derefter i spillet igen. Du kan enten spille med et bestemt antal liv, eller du kan sætte en fast tidsgrænse og derefter afgøre, hvilket hold der tog flest liv inden for den fastsatte tidsramme. 
 

Vil du ud og skyde airsoft?

Vidste du at Handelshuset Aulum har sin egen airsoftbane - Battleground Airsoft - Som er beliggende i Søby ved Herning. Banen er et 40.000 kvm stort skovområde, hvor der er et kuperet område med bakker og et fladere område hvor der er masser af huse bygget! 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar