Når det kommer til AEG batterier findes der i dag 3 typer, alle med hver deres fordele og ulemper som vi vil gennemgå her i artiklen.

Når det kommer til de fysiske aspekter ved batterier er der 3 ting man ofte tager i mente:

Kapacitet - Hvor meget strøm indeholder batteriet, måles i MaH (Milliamperetimer), jo mere kapacitet jo flere skud man kan få ud af batteriet

Volt - Hvor meget strøm batteriet afgiver, jo højere volt jo hurtigere respons og jo flere skud i sekundet skyder riflen.

Størrelse - Batteriets fysiske størrelse, da man helst vil maksimere mængden af strøm man kan have i riflen.

Pris - Hvad koster et nyt batteri hvis det går i stykker eller trænger til at blive skiftet ud.

NIMH:

Nimh batterier er den mest gængse batteritype, er der et batteri med til våbnet er det typisk et Nimh da det samtidig er det nemmeste at bruge, batteritypen kan nemlig køres helt tør uden at batteriet tager skade.

Nimh batterier ligger typisk på mellem 1100 og 1600 mah hvilket er meget normal kapacitet for batterier.

De Nimh batterier man bruger til airsoft ligger typisk enten 8,4 eller 9,6 volt, hvor 8,4 var standarden for nogle år siden kommer flere rifler i dag med 9,6v fra fabrikken for at give riflen en bedre ydelse ud af kassen.

Kommer riflen med et Nimh batteri ud af kassen anbefaler vi at man fortsætter med at bruge et af samme styrke da det typisk er det våbnet er tiltænkt at bruges med.

Nimh batteriernes største ulempe er deres fysiske størrelse kontra deres kapacitet, da nimh batterierne er ældre fylder de meget i forhold til deres kapacitet.

Nimh batterier er i dag de billigste batterier, prisen ligger typisk på omkring 200,- for et batteri, og med deres andre ganske fornuftige egenskaber er nimh batterier de mest økonomiske.

LiPo:


Lipo batterier bruges oftest af folk der har været i gang i længere tid, batterierne har rigtig god ydeevne og kommer også i højere volt end fx nimh batterier, derfor bruges de ofte i opgraderes rifler med høj ydelser. Modsat nimh kan lipo batterier dog ikke tåle at blive kørt tørre og man skal derfor være opmærksom at når man bruger dem skal de tages ud af riflen hvis den begynder at lyde sløvt. Lipoer kan, hvis de behandles forkert med fx hårde stød eller andet, bryde i brand

Lipo batterier til AEG rifler findes ofte  fra 1000 mah og op til over 3000 mah, så man kan næsten altid maksimere batterikapaciteten i forhold til hvor batteriet skal ligge i riflen.

Lipo batterier ligger typisk enten på 7,4 eller 11,1 volt, og alle standard rifler kan bruges med et 7,4v batteri. De fleste high-end rifler i dag kan klare 11,1v ud af kassen, og det giver dem en rigtig god respons samt et højt antal skud i sekundet.

Lipo batterier har en rigtig god størrelse kontra deres kapacitet og man kan typisk få plads til omkring 2000-2200 mah hvor der ville være plads til omkring 1600mah Nimh batterier.

Lipo batterier ligger prismæssigt i midten, et normalt 7,4v starter ved omkring 200,- og så stiger prisen op til omkring 400,- for store 3300 mah batterier. God ydelse, god kapacitet kontra størrelse samt en fornuftig pris gør at Lipo batterier umiddelbart er den mest brugte batteritype.

Li-ion:

Li-ion batterier er den nyeste batteriteknologi på markedet og udvikles stadig. Batterierne leverer ca samme ydelse. Li-ion batterierne samler alle fordelene ved henholdsvis nimh og lipo. De kan drænes tørre som et nimh batteri og kan samtidig levere samme strøm som et lipo så de kan leverer høj ydelse hele vejen. De ligner meget nimh batterier, men har mange flere fordele.

Li-ion batterier kendes for deres rigtig høje kapacitet, der er oftest over dobbelt så mange MaH som en nimh batteri i samme størrelse, typisk starter de ved 2400 mah og opefter.

Batterierne findes som enten 7,4v eller 11,1v og leverer derfor samme ydelse som et lipo batteri, så på dette punkt er det også et rigtigt fornuftigt batteri.

Et Li-ion batteri er ca på samme størrelse som nimh batterier, men indeholder oftest over 2 gange så mange Mah, så man har hurtigt til en hel dags spil i et enkelt batteri.

I starten var Li-ion batterier meget dyre fordi det stadig var ny teknologi, men efterhånden som de er blevet videreudviklet er prisen også faldet på dem.
Alle tingene taget i betragtning så er Li-ion batterierne ved at være det bedste valg hvis man skal ud og kigge på nye batterier.

Lader:

Når man skal vælge lader til sine batterier findes der et hav af valgmuligheder og i lige så mange prisklasser. En bedre lader koster omkring 200 kr. og så opefter alt efter hvilke ekstra features man gerne vil have. De nemme ladere skal oftes bare kobles til batteriet og så trykkes “Charge” for at de går i gang, de er nemme at bruge men kan ikke styres mere end at man kan starte og stoppe. En sådan lader koster typisk omkring 200 kr.

Herefter går man over til det er typisk kaldes multiladere. hvis man ønsker at styre præcis hvor hurtigt og hvor hårdt man lader, samt at kunne lade de fleste batterityper,

NIMH Opladning:

Nihm batterier er typisk standarden hvis der følger et med riflen.
Med mange rifler medfølger der ofte også en lader uden det vi kalder “Auto-stop” hvilket betyder at den medfølgende lader altså ikke selv stopper med at lade på batteriet, selv om dette allerede er ladt helt op. Dette kan skade batteriet over længere tid og potentielt ødelægge dit batteri. Vi anbefaler derfor altid at man på kort sigt tilkøber sig en nimh lader med autostop.

LiPo Opladning:


Når man oplader et lipo batterier er det meget vigtigt at man altid anvender en lader der specifikt kan lade batterierne. Forsøger man alligevel at lade dem med en anden type, fx sees det en gang imellem at folk bruger nimh lader, så kan man altså risikere at de puster sig op og i værste tilfælde enten bryder i brand eller eksploderer. Derfore anbefaler vi også at man anskaffer sig en brandsikker ladepose til at opbevare dem imens man oplader dem. Selvom ovenstående tekst får lipo batterier til at lyde farlige kan man ganske roligt bruge dem, så længe man altså behandler dem med en vis respekt.

Hvis du er interesseret i at se udvalget og måske købe et nyt batteri eller en ny lader, så har vi en helt kategori kun til det - Find den ved at klikke her