Hardball

Hardball handler om den realistiske oplevelse. Det handler om at simulere den virkelige krig. I stationsbyen Aulum i Midtjylland finder du Danmarks største udvalg af våben og udstyr til hardball. Køb dit grej hos os og skab den autentiske krigsstemning til jeres næste hardball-event. I webshoppen finder du de fedeste hardball-geværer, tilbehør, udstyr og meget, meget mere. Besøger du butikken får du god, kyndig vejledning af vores medarbejdere, som selvfølgelig også selv spiller hardball. 


Hardball

Landets billigste hardball og airsoft butik 

Som kunde hos Handelshuset Aulum får du altid de billigste priser på airsoft og hardball våben og udstyr i Danmark. Vi forsøger altid at være  Danmarks billigste hardball og airsoft butik. Finder du varen billigere indenfor den danske grænse, så tilbyder vi prismatch på varen. Derfor er vi den billigste softguns butik. Dette gælder både ved at komme i butikken eller købe hardball/airsoft online. Vi har altid et stort udvalg af tilbud på shoppen hvor du kan spare lidt ekstra

Find de fedeste produkter i Handelshuset Aulum 

Køb din næste airsoft-gun hos os og vælg mellem de bedste og fedeste mærker indenfor branchen. Vi fører airsoft gun fra Krytac, G&G, Lancer Tactical, Classic Army, Cybergun og ASG. Vi har desuden alt i tilbehør, såsom kugler, co2, masker, brillerbatterier, og alt i reservedele. Herudover har vi pistoler både med gas, AEG, manuelle samt på CO2. Hvis du er mere til at være snigskytte, så har vi også en et udvalg af snipere til billige priser – samt alt i tilbehør til dem. Se også vores store udvalg af airsoft beklædning.
Du kan finde alt fra billige våben og udstyr til god kvalitet med både blow back, HPA, Metaldele og meget andet!  

Hvad er hardball?

Hardball, som internationalt går under navnet Airsoft, er både en hobby og sportsgren under DGI Skydning i Danmark. Hardball går kort fortalt ud på, at to eller flere hold skal kæmpe mod hinanden med softguns og markere sine modstandere med 6 mm plastikkugler. Alle spillerne er iført sikkerhedsudstyr og typisk klædt i militære uniformer. I denne sport får man sin adrenalin til at pumpe rundt samt en masse motion. Holdånd opstår helt automatisk i løbet af en dag på banen. Hvad enten man er god til at arbejde alene eller i grupper, så kan man sagtens få sin lyst stillet med hardball. Der er i sporten plads til et individuelt mindset ligeså som team player. 

 

Sammenholdet og samarbejdet er en af sportens helt enestående kvaliteter. 

Hvilke hardball spiltyper kan man spille?

Overordnet set oplever man primært 4 hardball spiltyper:

  • Speedball
  • Traditionel hardball
  • Milsim
  • Reenactment

 

Speedball er den hurtigste spiltype, som ofte er overstået på få minutter. Spillet foregår, som i Paintball, på en synkron bane, med hvert holds spillere i sin startområde. Tiden startes og hvert hold vælter frem og er i kontakt med sine modstandere med det samme. Denne spiltype er meget aggressiv og foregår typisk på meget små baner.

 

Traditionel hardball er den mest almindelige spiltype. Denne spiltype kan varieres på utrolig mange måder. Oftest er spillene, det såkaldte Team Deathmatch, som går ud på, at eliminere alle sine modstandere. Når man bliver ramt, skal man gå tilbage til holdets startsted. Hver runde kan have forskellige missioner og ekstra regler. Spillet foregår normalt på lidt større baner og tager cirka 20-60 minutter pr. runde.

 

Milsim står for Militær Simulation og er lidt mere avancerede spil. Her ses typisk et stort regelsæt, med bl.a. kuglebegrænsning i magasinerne, og udstyrskrav, for at opnå realisme. Denne spiltype er normalt egnet til de mere erfarne hardball-spillere og der er normalt en historie, som man skal følge. I denne type spil bliver der oftest brugt køretøjer, da spillet foregår på meget store områder, som forsvarets øvelsesområde eller lignede. Disse spil tager normalt en hel weekend eller længere tid at spille.

 

Reenactment er på vej frem her i Danmark, men har været fremme længe i lande som England. Spillet bygger på en historie, som f.eks. Anden Verdenskrig, hvor folk er klædt i realistisk udstyr og hver spiller har en rolle. Denne type spil rummer både rollespilselementet, som den primære del af spillet, men hvor kampene bliver udkæmpet med softguns. Spillene her kan vare alt fra en eftermiddag til flere dage.

 

Hardball i Danmark sammenlignet med udlandet?

I Danmark er interessen for hardball steget utroligt meget de sidste 20 år. Flere og flere baner åbner op rundt omkring i landet, men i Asien og Stillehavsregionen er hardball langt mere populært end i Europa.
Internationalt set er Danmark et meget lille land, hvad angår hardball og de danske baner, spil og events er ret små, når man kigger globalt. En normal spildag i Danmark rummer mellem 20-150 spillere, hvor store events kan trække op til 400 spillere, men man skal ikke længere væk end Sverige, for at finde nogle af de største hardball-events i verden. De store events kan trække spillere fra hele verden og det er ikke unormalt, at de har mellem 2000-2500 spillere på banen af gangen. Her bruges rigtige militærkøretøjer, tanks og sågar helikoptere og både. Disse spil varer typisk 3-5 dage uafbrudt. I Danmark er der også mulighed for, at opleve køretøjer, dog mere tidligere GDere fra Forsvaret, Jeeps Pickup osv.

Historien om hardball

Hardball kommer oprindeligt fra Japan og er fra starten af 1970erne. Softgun blev dengang bygget for, at kunne tilbyde et alternativ til våben entusiasterne, da de japanske love forhindrede alle private personer i, at måtte eje skydevåben. Dette er også årsagen til, at softguns er så nøjagtige replikaer af våbens udseende og realisme, samt ikke mindst påklædningen i form af realistiske eller ægte uniformer, taktisk udstyr og tilbehør, end man f.eks. gør inden for PaintBall-verdenen.
Hardball bliver ofte sammenlignet med forskellige skydespil, idet man kan få nogle af de samme våben, som folk kender fra skydespillene. I hardball er der oftest en mission, der skal løses, som man også kender fra flere computerspil. Vi oplever, at for mange hardballspillere, er opsætningen og styling af våbnene, samt udstyret  lige så stor en del af hobbyen, som selve spillet. Man oplever på de fleste hardballbaner, at spillernes udstyr er meget inspireret af militære enheder eller specielle indsatsstyrker, som SWAT og deres opsætninger ligner soldaters på en prik, helt ned til mindste detaljer.

Er hardball lovligt?

(Hardball til børne, Forældretilladelse Ref. Til lovgivning) Det er lovligt, at spille hardball i Danmark. Loven foreskriver, at man skal være 18 år for at købe, eje og transportere softguns. Det er dog lovligt, på de fleste baner, at spille hardball, når man er fyldt 16 år med forældres skriftlige fuldmagt. Hardballvåbnet skal dog stadig transporteres frem og tilbage fra banen af en voksen.
Under transport skal våbnet være forsvarligt pakket ned i en taske, kuffert eller den originale emballage. Våbnet må ikke være ladt, dvs. at der ikke må være kugler eller magasin i.
Ved Airsoft Challenge er der INGEN aldersgrænse på. Det vil sige, at alle medlemmer af skytteforeninger, der tilbyder sportsskydningen Airsoft Challenge må lovmæssigt skyde med softguns, men her gælder samme regler for, at man skal være 18 år for køb, eje og transport af softguns.
Har du yderligere spørgsmål til lovgivningen omkring hardballvåben, så kontakt endelig vores kundeservice.

 

Hardball vs. Airsoft

I Danmark er hardball og airsoft to forskellige ting. Hos DGI har man valgt, at lave en ny sportsgren, der hedder Airsoft Challenge, der går ud på, at man kan skyde til måls, som man kender det fra traditionel skydning eller skyde på handlebane, hvor man skal bevæge sig igennem en bane på tid og skyde på flere mål, oftest i forskellige skydestillinger, som liggende, siddende og stående. Normalt er der 8 mål på en handlebane. Dette foregår i en godkendt skytteforening og med våbenuddannede instruktører.

 

Hardball vs. Paintball

I hardball er der ikke en farvemarkering ved træf, og det er op til den enkelte spiller, at være opmærksom på, at han er ramt. Dette gør, at sporten anses for at være en udpræget gentlemansport. I Paintball laves en tydelig farvemarkering ved træf, og derved kan spillerne se om mod- eller medspilleren er blevet ramt. Hardballvåben har en væsentlig længere rækkevidde, og en langt bedre præcision end paintballvåben. Når man spiller hardball er banerne typisk større og mere realistiske end paintball og kan rumme over 100 spillere på banen af gangen. Dette ser man ikke indenfor paintballsporten og slet ikke i Danmark.
Hardball skiller sig også ud ved, at blande mange flere hobby elementer ind i sporten i man ser i paintball. Hardballspillerne bruger mere tid på hobbydelen med opsætning, tilpasning, plejning og styling af deres udstyr samt det sociale element på bl.a. facebook, hvor der findes et hav af gode grupper, hvor spillerne fremviser deres udstyr, opsætning og aftaler hvilke spil de skal deltage i.
Paintball er meget spilorienteret, hvor at hardball er mere en total sport/interesse.

Hvordan starter man til hardball?

Hvis man kunne tænke sig, at starte med at spille hardball eller i det hele taget se hvordan det foregår, så anbefaler vi, at man kontakter ens lokale hardballbane, for at blive informeret om hvornår, og hvordan man starter hos dem. Kan man ikke selv finde nogle baner i omegnen, så kontakt os endelig og få hjælp til, at finde frem til en bane.
Når man skal ud og spille hardball første gang, så er det vigtigt at man har noget ordentligt sikkerhedsudstyr. Ifølge loven er det, et krav at ens maske skal dække "Fra pande til hage samt øre". Man må aldrig gå på kompromis med sit sikkerhedsudstyr og vi anbefaler, at man vælger at bruge pengene på en ordentlig maske. Kontakt eventuelt vores kundeservice, for at få en god vejledning.
Herefter er det vigtigt med et godt gevær. Her anbefales det, at man bruger sine penge på, at købe den rigtige riffel første gang, så man senere ikke skal udskifte til noget bedre. Spar pengene på sigte, sidearm, og alt det andet udstyr og brug pengene på din riffel. Har du styr på din maske og dit gevær så er du 90% af vejen, resten er luksus.

 

Kommercielle hardball baner vs. hardball foreninger?

Kommercielle baner er en forretning, der oftest har nogle af de flotteste baner, at spille på, men samtidig også de dyreste. Her køber du en billet, for at komme og bruge deres bane og få en god oplevelse. De har normalt nogle meget, dygtige spilleledere, der har til opgave, at give dig en fantastisk oplevelse. Prisen ligger typisk på 50-150 kr. pr. spilgang.
Hardball foreninger er normalt en gruppe mennesker, der tilsammen driver en bane, og hvor medlemmerne af foreningen har til opgave, at hjælpe til med at drive banen og arbejde for foreningen. Disse baner er præget af frivilligt arbejde, og med det menes at kvaliteten leveret på banen afhænger af folk der har givet sig i kast med foreningsarbejdet, og folkene bag disse oftest er drevet af lysten om at holde sporten i live, men samtidigt også selv ønsker et sted at ”at kunne gå på banen med sporten” (stor applaus til de folk der tør give sig til foreningsarbejdet). Foreningsbanerne er bestemt et besøg værd, da der hersker en helt bestemt ånd. Prisen ligger fra 40-80 kr. pr. spilgang, eller ved et månedligt medlemskab.

Landets billigste hardball og airsoft butik 

Som kunde hos Handelshuset Aulum får du altid de billigste priser på airsoft og hardball våben og udstyr i Danmark. Vi forsøger altid at være  Danmarks billigste hardball og airsoft butik. Finder du varen billigere indenfor den danske grænse, så tilbyder vi prismatch på varen. Derfor er vi den billigste softguns butik. Dette gælder både ved at komme i butikken eller købe hardball/airsoft online. Vi har altid et stort udvalg af tilbud på shoppen hvor du kan spare lidt ekstra

Find de fedeste produkter i Handelshuset Aulum 

Køb din næste airsoft-gun hos os og vælg mellem de bedste og fedeste mærker indenfor branchen. Vi fører airsoft gun fra Krytac, G&G, Lancer Tactical, Classic Army, Cybergun og ASG. Vi har desuden alt i tilbehør, såsom kugler, co2, masker, brillerbatterier, og alt i reservedele. Herudover har vi pistoler både med gas, AEG, manuelle samt på CO2. Hvis du er mere til at være snigskytte, så har vi også en et udvalg af snipere til billige priser – samt alt i tilbehør til dem. Se også vores store udvalg af airsoft beklædning.
Du kan finde alt fra billige våben og udstyr til god kvalitet med både blow back, HPA, Metaldele og meget andet!  

Hvad er hardball?

Hardball, som internationalt går under navnet Airsoft, er både en hobby og sportsgren under DGI Skydning i Danmark. Hardball går kort fortalt ud på, at to eller flere hold skal kæmpe mod hinanden med softguns og markere sine modstandere med 6 mm plastikkugler. Alle spillerne er iført sikkerhedsudstyr og typisk klædt i militære uniformer. I denne sport får man sin adrenalin til at pumpe rundt samt en masse motion. Holdånd opstår helt automatisk i løbet af en dag på banen. Hvad enten man er god til at arbejde alene eller i grupper, så kan man sagtens få sin lyst stillet med hardball. Der er i sporten plads til et individuelt mindset ligeså som team player. 

 

Sammenholdet og samarbejdet er en af sportens helt enestående kvaliteter. 

Hvilke hardball spiltyper kan man spille?

Overordnet set oplever man primært 4 hardball spiltyper:

  • Speedball
  • Traditionel hardball
  • Milsim
  • Reenactment

 

Speedball er den hurtigste spiltype, som ofte er overstået på få minutter. Spillet foregår, som i Paintball, på en synkron bane, med hvert holds spillere i sin startområde. Tiden startes og hvert hold vælter frem og er i kontakt med sine modstandere med det samme. Denne spiltype er meget aggressiv og foregår typisk på meget små baner.

 

Traditionel hardball er den mest almindelige spiltype. Denne spiltype kan varieres på utrolig mange måder. Oftest er spillene, det såkaldte Team Deathmatch, som går ud på, at eliminere alle sine modstandere. Når man bliver ramt, skal man gå tilbage til holdets startsted. Hver runde kan have forskellige missioner og ekstra regler. Spillet foregår normalt på lidt større baner og tager cirka 20-60 minutter pr. runde.

 

Milsim står for Militær Simulation og er lidt mere avancerede spil. Her ses typisk et stort regelsæt, med bl.a. kuglebegrænsning i magasinerne, og udstyrskrav, for at opnå realisme. Denne spiltype er normalt egnet til de mere erfarne hardball-spillere og der er normalt en historie, som man skal følge. I denne type spil bliver der oftest brugt køretøjer, da spillet foregår på meget store områder, som forsvarets øvelsesområde eller lignede. Disse spil tager normalt en hel weekend eller længere tid at spille.

 

Reenactment er på vej frem her i Danmark, men har været fremme længe i lande som England. Spillet bygger på en historie, som f.eks. Anden Verdenskrig, hvor folk er klædt i realistisk udstyr og hver spiller har en rolle. Denne type spil rummer både rollespilselementet, som den primære del af spillet, men hvor kampene bliver udkæmpet med softguns. Spillene her kan vare alt fra en eftermiddag til flere dage.

 

Hardball i Danmark sammenlignet med udlandet?

I Danmark er interessen for hardball steget utroligt meget de sidste 20 år. Flere og flere baner åbner op rundt omkring i landet, men i Asien og Stillehavsregionen er hardball langt mere populært end i Europa.
Internationalt set er Danmark et meget lille land, hvad angår hardball og de danske baner, spil og events er ret små, når man kigger globalt. En normal spildag i Danmark rummer mellem 20-150 spillere, hvor store events kan trække op til 400 spillere, men man skal ikke længere væk end Sverige, for at finde nogle af de største hardball-events i verden. De store events kan trække spillere fra hele verden og det er ikke unormalt, at de har mellem 2000-2500 spillere på banen af gangen. Her bruges rigtige militærkøretøjer, tanks og sågar helikoptere og både. Disse spil varer typisk 3-5 dage uafbrudt. I Danmark er der også mulighed for, at opleve køretøjer, dog mere tidligere GDere fra Forsvaret, Jeeps Pickup osv.

Historien om hardball

Hardball kommer oprindeligt fra Japan og er fra starten af 1970erne. Softgun blev dengang bygget for, at kunne tilbyde et alternativ til våben entusiasterne, da de japanske love forhindrede alle private personer i, at måtte eje skydevåben. Dette er også årsagen til, at softguns er så nøjagtige replikaer af våbens udseende og realisme, samt ikke mindst påklædningen i form af realistiske eller ægte uniformer, taktisk udstyr og tilbehør, end man f.eks. gør inden for PaintBall-verdenen.
Hardball bliver ofte sammenlignet med forskellige skydespil, idet man kan få nogle af de samme våben, som folk kender fra skydespillene. I hardball er der oftest en mission, der skal løses, som man også kender fra flere computerspil. Vi oplever, at for mange hardballspillere, er opsætningen og styling af våbnene, samt udstyret  lige så stor en del af hobbyen, som selve spillet. Man oplever på de fleste hardballbaner, at spillernes udstyr er meget inspireret af militære enheder eller specielle indsatsstyrker, som SWAT og deres opsætninger ligner soldaters på en prik, helt ned til mindste detaljer.

Er hardball lovligt?

(Hardball til børne, Forældretilladelse Ref. Til lovgivning) Det er lovligt, at spille hardball i Danmark. Loven foreskriver, at man skal være 18 år for at købe, eje og transportere softguns. Det er dog lovligt, på de fleste baner, at spille hardball, når man er fyldt 16 år med forældres skriftlige fuldmagt. Hardballvåbnet skal dog stadig transporteres frem og tilbage fra banen af en voksen.
Under transport skal våbnet være forsvarligt pakket ned i en taske, kuffert eller den originale emballage. Våbnet må ikke være ladt, dvs. at der ikke må være kugler eller magasin i.
Ved Airsoft Challenge er der INGEN aldersgrænse på. Det vil sige, at alle medlemmer af skytteforeninger, der tilbyder sportsskydningen Airsoft Challenge må lovmæssigt skyde med softguns, men her gælder samme regler for, at man skal være 18 år for køb, eje og transport af softguns.
Har du yderligere spørgsmål til lovgivningen omkring hardballvåben, så kontakt endelig vores kundeservice.

 

Hardball vs. Airsoft

I Danmark er hardball og airsoft to forskellige ting. Hos DGI har man valgt, at lave en ny sportsgren, der hedder Airsoft Challenge, der går ud på, at man kan skyde til måls, som man kender det fra traditionel skydning eller skyde på handlebane, hvor man skal bevæge sig igennem en bane på tid og skyde på flere mål, oftest i forskellige skydestillinger, som liggende, siddende og stående. Normalt er der 8 mål på en handlebane. Dette foregår i en godkendt skytteforening og med våbenuddannede instruktører.

 

Hardball vs. Paintball

I hardball er der ikke en farvemarkering ved træf, og det er op til den enkelte spiller, at være opmærksom på, at han er ramt. Dette gør, at sporten anses for at være en udpræget gentlemansport. I Paintball laves en tydelig farvemarkering ved træf, og derved kan spillerne se om mod- eller medspilleren er blevet ramt. Hardballvåben har en væsentlig længere rækkevidde, og en langt bedre præcision end paintballvåben. Når man spiller hardball er banerne typisk større og mere realistiske end paintball og kan rumme over 100 spillere på banen af gangen. Dette ser man ikke indenfor paintballsporten og slet ikke i Danmark.
Hardball skiller sig også ud ved, at blande mange flere hobby elementer ind i sporten i man ser i paintball. Hardballspillerne bruger mere tid på hobbydelen med opsætning, tilpasning, plejning og styling af deres udstyr samt det sociale element på bl.a. facebook, hvor der findes et hav af gode grupper, hvor spillerne fremviser deres udstyr, opsætning og aftaler hvilke spil de skal deltage i.
Paintball er meget spilorienteret, hvor at hardball er mere en total sport/interesse.

Hvordan starter man til hardball?

Hvis man kunne tænke sig, at starte med at spille hardball eller i det hele taget se hvordan det foregår, så anbefaler vi, at man kontakter ens lokale hardballbane, for at blive informeret om hvornår, og hvordan man starter hos dem. Kan man ikke selv finde nogle baner i omegnen, så kontakt os endelig og få hjælp til, at finde frem til en bane.
Når man skal ud og spille hardball første gang, så er det vigtigt at man har noget ordentligt sikkerhedsudstyr. Ifølge loven er det, et krav at ens maske skal dække "Fra pande til hage samt øre". Man må aldrig gå på kompromis med sit sikkerhedsudstyr og vi anbefaler, at man vælger at bruge pengene på en ordentlig maske. Kontakt eventuelt vores kundeservice, for at få en god vejledning.
Herefter er det vigtigt med et godt gevær. Her anbefales det, at man bruger sine penge på, at købe den rigtige riffel første gang, så man senere ikke skal udskifte til noget bedre. Spar pengene på sigte, sidearm, og alt det andet udstyr og brug pengene på din riffel. Har du styr på din maske og dit gevær så er du 90% af vejen, resten er luksus.

 

Kommercielle hardball baner vs. hardball foreninger?

Kommercielle baner er en forretning, der oftest har nogle af de flotteste baner, at spille på, men samtidig også de dyreste. Her køber du en billet, for at komme og bruge deres bane og få en god oplevelse. De har normalt nogle meget, dygtige spilleledere, der har til opgave, at give dig en fantastisk oplevelse. Prisen ligger typisk på 50-150 kr. pr. spilgang.
Hardball foreninger er normalt en gruppe mennesker, der tilsammen driver en bane, og hvor medlemmerne af foreningen har til opgave, at hjælpe til med at drive banen og arbejde for foreningen. Disse baner er præget af frivilligt arbejde, og med det menes at kvaliteten leveret på banen afhænger af folk der har givet sig i kast med foreningsarbejdet, og folkene bag disse oftest er drevet af lysten om at holde sporten i live, men samtidigt også selv ønsker et sted at ”at kunne gå på banen med sporten” (stor applaus til de folk der tør give sig til foreningsarbejdet). Foreningsbanerne er bestemt et besøg værd, da der hersker en helt bestemt ånd. Prisen ligger fra 40-80 kr. pr. spilgang, eller ved et månedligt medlemskab.