Hardball-reglerne og softgun-reglerne kan måske virke hårde for dig, der gerne vil opfylde dit barns ønsker. Men det er der altså en grund til. Hvor hardball måske nok er kategoriseret som en sport på lige fod med andre sportsgrene, så er der alligevel en forskel. De skydevåben, der bruges i hardball, har altså en vis affyringskraft, som absolut ikke er for børn. Der er virkelig knald på, og hele krigssimulationen er i sig selv også belastende og hård, hvis ikke man har en vis modenhed. Derfor er der klare regler med hensyn til alderen. Det samme gælder for softguns.
Hvad er hardball overhovedet?
Som sagt er der ret strikse hardball-regler. Børn under 16 år må simpelthen ikke deltage i hardball. Ej heller må de erhverve sig et våben hertil. Har du et barn – eller en ung voksen, som nogen vil kalde det – på mellem 16 og 18 år, skal du som forælder give samtykke til, at barnet enten erhverver sig et våben eller deltager i sporten. Dette er den vigtigste hardball-regel at kende til.
Hardball er en simuleret krig med alt fra geværer til håndgranater og miner. Det kræver stort taktisk overblik, da der er mange forskellige baner at spille. En klassiker er capture the flag, hvor to hold forsøger at få fat i modstanderholdets flag, der står i deres base. Flaget skal så returneres hjem til egen base, og herefter er spillet vundet. Det kræver overblik, store kommunikative evner og en god fysik. Derudover kræver det et køligt sind og til tider også en forholdsvis stor smertetærskel.
Der er ganske vist hardball-regler, der dikterer, hvor hurtigt og hårdt et gevær må skyde kuglerne afsted. Men der er altså stadig et vist slag at tage stilling til her. Det er netop på grund af det både fysiske og psykiske pres, hardball kan præsentere deltagerne for, at man skal have en bestemt alder for at deltage.
Våbenlovgivningen og de unge mennesker
I Danmark skal man som bekendt have en speciel tilladelse for at bære våben. Nogle steder i verden fungerer det anderledes. Men for dig som forælder er det faktisk en god ting. I Danmark kan du være ret så tryg ved, at dit skydeglade barn forbliver skydeglad. Ikke skydegal. Der er med andre ord ingen grund til at være nervøs. Det er kun en god ting, at dit barn har en interesse. Også selvom det er skydning og/eller hardball og hardball-våben. Der er selvfølgelig lige hardball-reglerne som et lille aber dabei. Derfor kommer nu nogle forslag til dine skydeglade børn, der kan fungere som alternativ til hardball.
Alternativer til de mindste
Det er blevet særdeles populært med de såkaldte Nerf Guns. Her får du pistoler, armbrøster og meget andet, der kan skyde små gummistykker afsted. Det giver en god oplevelse, at barnet kan se et skud ryge afsted som resultat af et tryk på en aftrækker. Og lyden er også overkommelig. Skuddene er ikke farlige, medmindre de rammer et øje. Så lær dit barn, at man ikke sigter på andre uanset hvad. Når barnet kender den rutine, så er Nerf Guns et rigtig fint produkt til de lidt mindre.
Når dine børn når lidt længere op i alderen, lad os sige omkring 7-10 år, så kan de også deltage i lasergame – eller lasertag. Konceptet ligner egentlig hardball på mange måder, men her kan man ikke få fysiske skrammer. De våben, man skyder med her, skyder med laserlys. Rammer du en modstander, så registrerer det specielle udstyr, som spillerne har på, at de er blevet ramt. Således er ingen i tvivl, og ingen kommet noget til.
Alternativer til de største
Når dine unger bliver teenagere, er der stadig mulighed for at stille skydelysten uden at gøre det med hardball. Når barnet – eller den unge – fylder 16 år, er det muligt at tage jagttegn. Jagt er en vidunderlig oplevelse, hvor man kommer rigtig tæt på naturen. Hvis du selv er glad for jagt, så er der intet skønnere end at tage pigen eller knægten med på turen. Her får I gode og smukke naturoplevelser sammen, og I kommer til at falde i en symbiose, som ellers kan være sjælden at opnå.
Så er der selvfølgelig også den mulighed, at man kan gå til skydning. Dette er den nemmeste måde for børnene at lære et skydevåben at kende under ordnede og endda rigtig gode forhold. Ud over skydning giver det også et indblik i foreningslivet. At gå i en skydeklub giver venskab, fællesskab og god skydetræning. Sådan kan den unge blive ekstra klar til hardball.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.