Vi søger ny kombineret airsoftteknikker og butiksansat - Noget for dig? Klik her

Find den rigtige lyskilde til jagt eller airsoft

Oprettet d. under Airsoft, Luftvåben, Jagt

Find den rigtige lyskilde til jagt eller airsoft

Lampe, lanterne, pandelampe eller lommelygte – hvilken lyskilde skal du bruge? Det er der ikke noget entydigt svar på. Det handler om individuelle behov og præferencer. Men hos Handelshuset Aulum er vi optagede af, at du får lige præcis det produkt, du helst vil have. Derfor har vi samlet et stort sortiment af lommelygter pandelamper og andre lyskilder, så du med sikkerhed kan finde det, der passer dig bedst, blandt vores sortiment. 

Hvad skal du kigge efter, når du køber en lommelygte?

Det kan godt være svært at finde den rigtige lommelygte. Mest af alt fordi det kan være vanskeligt at gennemskue de store forskelle på produkterne. Er en lommelygte ikke bare en lommelygte, der kan lyse mere eller mindre kraftigt, tænker du måske. Desværre ikke helt. Her får du nogle gode tips til, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber en airsoftlygte eller en lygte til jagt. 

Først og fremmest er der selvfølgelig mærket. Har du erfaringer med for eksempel Fenix-lygter eller lommelygter fra Powertac? Så ved du måske allerede lidt om, hvilken vej du skal gå. Dernæst skal du selvfølgelig finde ud af, hvad din lommelygte må koste, da lommelygter kommer i mange forskellige prisklasser. Et andet oplagt punkt er selvfølgelig lumenstyrken. Hvor kraftigt et lys har du behov for? Det bør du tage stilling til, før du køber din lygte.

Hvis du har brug for en hardballlygte eller en lommelygte til jagt, kan det være en fordel at gå efter en vandafvisende lommelygte. Det danske vejr inviterer i hvert fald til denne kvalitet, da du nemt kan risikere både almindelig kraftig regn og voldsomme byger. Du kan selvfølgelig også bare være uheldig at tabe din nye lommelygte i en vandpyt eller andet. Hvis ikke din lommelygte er vandafvisende, kan det være en træls måde at miste sit udstyr på. 

Flere praktiske muligheder

Du kan også finde lommelygter, der er batteridrevne eller genopladelige. Der er fordele og ulemper ved begge. Hvis du finder en god lommelygte med batterier, vil den holde strøm i lang tid. Det er sjældent, du har behov for batteriskifte, så du behøver ikke være utryg ved, at du for eksempel har glemt at lade den op i tide til din jagt eller dit næste spil airsoft. 

Hvis du derimod er god til at huske at få ladet din genopladelige lommelygte op, kommer du ikke til at opleve, at den pludselig går ud på det værst tænkelige tidspunkt. For selvom batterierne holder længe, så er der jo den risiko, at de pludselig løber tør på det mest kritiske tidspunkt. Dette kan du undgå med en genopladelig lygte.
 
Slutteligt er der størrelsen og muligheden for fastspænding at tage stilling til. Uanset om du har brug for en lommelygte til airsoft eller en lommelygte til jagt, har du et ret stort spænd af muligheder i forhold til størrelsen. Jo mindre lommelygten er, jo lettere er den som regel også. Der er dog også større risiko for at tabe den på et uheldigt eller presset tidspunkt. Derfor er størrelsen ikke ligegyldig, og det er noget, du med fordel kan have med i dine overvejelser inden køb. 

Sidst men ikke mindst er der selvfølgelig muligheden for at anskaffe sig en lommelygte, der kan spændes på et våben som f.eks. en airsoftsniper eller et luftgevær. Dette kan være en stor fordele i mange situationer. Så overvej, om ikke det kunne være en god løsning for dig. 

Pandelamper er et godt alternativ

Du kan også gøre livet meget nemmere for dig selv med en pandelampe. Du kan eksempelvis finde nogle af de bedste Fenix-pandelamper på webshoppen hos Handelshuset Aulum. Når du skal vælge imellem vores mange fede produkter, er de ting, du bør holde øje med, faktisk identiske med det, du bør holde øje med, når du køber en almindelig lommelygte. Hvilken størrelse har du behov for? Hvilken slags opladning? Hvor mange lumen i pandelampen? 

Og kunne det så måske være en idé med en pandelampe til airsoft eller jagt, som du kan indstille lysstyrken på og variere den efter eget ønske? I airsoft kan det eksempelvis være en taktik, at du indimellem sætter lysstyrken ned for ikke at afsløre for meget om din nøjagtige position. Det kan også have sine fordele, at du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt du taber din lygte. Finder du den rigtige størrelse, så ryger din pandelampe ingen steder under nogen omstændigheder. 
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar