Beskyttelsesbriller: Det skal du vide om goggles og skydebriller

Oprettet d. under Airsoft, Luftvåben, Jagt

Hvis du er én af de mange mennesker, der har bidt på airsoft/hardball-krogen for nylig, vil du vide, at det er hamrende vigtigt at have et par gode beskyttelsesbriller. Du får givetvis slet ikke lov til at deltage i airsoft, hvis ikke du bærer et par googles eller deciderede hardball-briller. Og det er for din egen skyld. Det samme kan man sige om mange af de andre airsoft-regler. Men et par gode sikkerhedsbriller er altså alfa og omega i airsoft, og derfor er det noget af det første, du bør anskaffe dig. 

Hvad kendetegner de bedste beskyttelsesbriller?

Det er sådan set et rigtig godt spørgsmål. Det eneste problem er, at der ikke er noget enkelt svar på spørgsmålet. Der findes så ufatteligt mange forskellige slags, størrelser, design og beskyttelseskvaliteter, at det kan være svært at navigere ordentligt på markedet. Det nemme svar på, hvad der kendetegner de bedste skydebriller, er, at det er meget individuelt. Det er et spørgsmål om stil, smag og andre personlige præferencer. 


Først og fremmest handler det selvfølgelig om beskyttelse. At blive ramt i øjet af et skud fra et airsoft-våben er farligt. Du kan i værste fald miste synet. Det er derfor, du skal skaffe dig et par beskyttelsesbriller til sporten. Når du går på shopping efter de helt rigtige beskyttelsesbriller, kan du med fordel spørge din forhandler, om de forskellige briller er blevet testet. Mange kvalitetsbriller bliver nemlig testet, inden de forhandles. Her finder man ud af, hvor stor en belastning brillerne kan tåle. Man tester simpelthen, om de kan klare at blive beskudt fra kort afstand med et airsoft-våben. 

Tænk også på design

Beskyttelsesbriller til hardball er ikke anderledes end andre beklædningsgenstande. Det æstetiske har også noget at sige her. Det handler om størrelsen, designet og farverne. Og med farver menes der farven på stellet, men sandelig også farven på brilleglasset. Det har nemlig en æstetisk værdi, men det gør også noget for dit syn, når du har brillerne på. Beskyttelsesbriller findes med brilleglas i mange forskellige farver. Og princippet er såre simpelt: Hvis brilleglasset er sort, vil din oplevelse af omgivelserne blive mørkere. Er glasset lilla, vil du opleve verden i denne nuance. 


Du skal altså være opmærksom på, at det er smart for dig at prøve at have brillerne på, før du køber dem. Medmindre du på forhånd ved, at du foretrækker en bestemt nuance, kan det klart anbefales, at du prøver dig frem. Husk dig tilbage til et spil hardball, og vurdér, hvilken nuance der havde været god i en specifik situation. Du skal også tage stilling til, om du foretrækker et par regulære briller, der sidder på ørerne, eller om du har behov for beskyttelsesbriller, som sidder fast med en rem rundt om hovedet. Der er fordele og ulemper ved begge dele typer – både praktisk og rent æstetisk. 


Du kan også vælge at få en netunderdel med til dine briller. Den kan give ekstra beskyttelse og samtidig give dine beskyttelsesbriller et mere autentisk udtryk. Derudover skal du selvfølgelig huske at købe brillerens, som du kan have med i lommen under spillet. Der er nemlig ofte meget jord og skidt i luften under et spil hardball. 


Skal du deltage i flere forskellige spil lige efter hinanden, er det smart lige at pudse brillerne, inden du igen skal i aktion. Og så kan du selvfølgelig også købe en god gammeldags brilleindsats til dine beskyttelsesbriller. Endelig kan du gøre livet nemmere for dig selv ved at smøre dine beskyttelsesbriller ind i anti-dugspray. Således dugger dine briller ikke så hurtigt til, når du bruger dem til hardball. 

Wiley X-skydebriller kan anbefales

Der er mange produkter på markedet, som du kan vælge i mellem, og dit valg bør som sagt primært handle om, hvad du selv foretrækker. Men hvis vi alligevel skal sende dig afsted med en anbefaling, får du nogle helt fantastiske produkter fra mærket Wiley X. Wiley X-briller fås i mange forskellige farver, og så lavet brandet beskyttelsesbriller, der virkelig holder. Derfor er Wiley X også et af markedets meget populære brands. Du kommer helt sikkert afsted med et produkt af fineste kvalitet. 


Uanset hvad du vælger, er det vigtigt, at du i det mindste træffer et valg. Beskyttelsesbriller er skabt for dit helbreds skyld, og det skal du udnytte. Ellers kan det gå forfærdeligt galt, og det er der ingen, som har interesse i. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar