Hvad er forskellen på hardball og paintball?

Oprettet d. under Airsoft

Det er et utroligt relevant spørgsmål, som er meget vigtigt at få et klart svar på. Det er der flere grunde til. Først og fremmest er det to forskellige sportsgrene, der byder på to helt forskellige spiloplevelser. Dernæst er der faktisk også nogle juridiske forhold at tage hensyn til, der gør svaret på spørgsmålet meget relevant. Slutteligt skal du være opmærksom på, at både våben og ammunition til de to spil under ingen omstændigheder kan sammenlignes. 

Hvad gør mest ondt – hardball eller paintball?

Det gør paintball uomtvisteligt. En paintball-pistol eller et paintball-gevær skyder med små kugler med farve i, der splatter ud og kaster maling på den eller det, der rammes. Med et hardball-våben får du lov til at skyde med små plastikkugler, der giver et meget mindre intenst slag. Hvis du har prøvet at spille begge dele, er du ikke i tvivl om, hvornår du bliver ramt af hardball-kugler, og hvornår du bliver ramt af paintball-kugler. 

Hvad er hardball?

Hardball er et spil, der kræver, at du er fyldt 18 år. Det er simpelthen lovgivningen, der er sådan indrettet. Der er dog den undtagelse, at du som 16-årig kan få lov at deltage, hvis du har dine forældres accept, og politiet har godkendt de baner, der spilles på. Spillet foregår på forskellige hardball-baner, og der er flere forskellige spiltyper, du kan deltage i. 


En klassisk spiltype i hardball er den, der kaldes TDM. Team Death Match. Her deles spillerne op i to hold, hvorefter de forsøger at ramme hinanden med deres respektive våben. Hver gang en spiller rammes, skal denne gå tilbage til sin base, og holdet har nu mistet et liv. Når et hold løber tør for liv, er vinderen fundet. En anden stor klassiker er Capture the Flag. I denne spiltype er reglerne, at holdene har en base hver, hvor der er placeret et flag. Modstanderholdet skal forsøge at få fat på det flag og bringe det sikkert tilbage til egen base. Det hold, der først lykkes med det, har vundet. Dette er blot to eksempler på spiltyper i hardball, men man kunne sagtens nævne mange flere. 


Der er også nogle juridiske regler knyttet til hardball, som du bør sætte dig ind i. Eksempelvis må du ikke transportere dine hardball-våben synligt. De skal være skjult for offentligheden. Det skal de blandt andet fordi, de simpelthen er så nøjagtige kopier af ægte våben, at det er svært selv for det trænede øje at se forskel. Derfor skal de altså transporteres i taske eller kasse både til og fra spillet. 

Paintball generelt

Selvom paintball-våben ikke er helt lige så kraftige som dem, der bruges i hardball, skal du stadig have en underskrevet forældreaccept med, hvis du vil spille paintball og er minimum 16, men dog under 18 år gammel. Den helt store forskel på paintball og hardball er i virkeligheden selve spiloplevelsen. Paintball kan være ganske morsomt at deltage i, men du får ikke den helt autentiske og ægte krigsoplevelse, som du får i hardball. I hardball er der kælet for detaljerne ved både våben og andet udstyr, og der er også langt flere muligheder for ekstra sjovt gear. 


De lidt mere nørdede typer omkring hardball vil eksempelvis bruge tid og penge på noget som granater, forskellige slags sigteudstyr og så videre. Det gør spillet mere dynamisk og divergent, og det kræver virkelig nerver af stål at være med på det her niveau. Når du spiller hardball, er du i krig. Den eneste forskel er, at du heldigvis er uden for livsfare. Men du får den ægte adrenalinvækkende fornemmelse, som måske ofte vil være mindre intens i paintball. 


Hardball åbner altså op for nogle helt andre muligheder end dem, du finder i paintball. Derfor er der også en tendens til i disse dage, at flere og flere bliver meget interesserede i hardball. Og vi hos Handelshuset Aulum har også kastet os over det vidunderlige spil. Vi finder autenticiteten i spillet dybt fascinerende, og derfor kan du købe alt, du skal bruge, på vores webshop. 

Det mærkværdige

Det kan være, du sidder nu og tænker, at det er lidt kontraintuitivt, at det skulle være mere stressende eller autentisk at deltage i hardball end i paintball. Og det giver god mening. Det gør decideret ondt at blive ramt af kuglerne fra paintball-våben. Men forskellen ligger i detaljen. Det er detaljegraden, der gør, at du får den ægte krigsfornemmelse i hardball. 


At dyrke hardball er en livsstil. Der er så ufatteligt mange forskellige slags udstyr. Og det er netop det, der gør hardball sjovt. Det er derfor, flere og flere kommer med på bølgen. Det burde du måske også overveje?
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar