Vi søger ny kombineret airsoftteknikker og butiksansat - Noget for dig? Klik her

Jagtudstyr – hvad skal jeg bruge?

Oprettet d. under Jagt

Hvis du er glad for at gå på jagt, ved du med sikkerhed, at listen over det nødvendige udstyr er ualmindeligt lang. Der er mange ting, du skal have styr på, og her hos Handelshuset Aulum vil vi gerne være med til at hjælpe dig godt på vej. Godt på vej mod at kunne tjekke alle punkterne på listen af. De ting, du har brug for, kan grundlæggende smides ind i tre prioriterede kategorier: de nødvendige ting, de vigtige ting og de ting, der er gode at have, men som du godt kan klare dig uden. 

1. Det nødvendige – våben og jagttøj

Af alle typer jagtudstyr kan det næppe anfægtes, at jagttøj og jagtriffel er nogle af de mest afgørende remedier. Intet jagttøj eller jagtgevær, ingen jagt. Men hvad dækker et begreb som jagttøj så egentlig over? Først og fremmest er der specifikke jakker til jagt, og der er selvfølgelig også jagtbukser. Før du køber dit jagttøj, skal du være opmærksom på, at hvis du ønsker det, kan du købe både specialdesignet jagttøj til mænd og jagttøj til kvinder.  


Derudover er der selvfølgelig også handsker, bælter, støvler, andet fodtøj og meget mere, der kan smides ind under samlebetegnelsen jagttøj. Du har som regel også brug for en god hat til jagten, ligesom det ofte er set, at der bæres bestemte slags veste eller lignende. Du kan også købe mange andre slags jagttøj, men her bevæger vi os ud i noget, der ikke altid er direkte nødvendigt. Det kan være praktisk med et par waders, og i visse tilfælde kan det også være nødvendigt. Men dog kun i nogle tilfælde. 


Hvad der dog derimod er helt nødvendigt er dit jagtvåben. Vil du nedlægge et dyr, må du have et godt skydevåben. Om det er et haglvåben eller et luftvåben er op til dig. Der er også mange forskellige muligheder inden for ammunition. Men et godt våben er forudsætningen for en succesfuld jagt. Og forudsætningen for et godt våben er, at du er fyldt 18 år og har jagttegn. Husk at læse op på disse regler, og husk i øvrigt jagttegnet. Ellers risikerer du en klækkelig bøde. 

2. De vigtige ting – lokkekald og høreværn

Et lokkekald er ikke strengt nødvendigt, men det kan til gengæld være potentielt vigtigt for den succesfulde jagt. Når du køber dit lokkekald, så husk at være opmærksom på, at du får fat i det rigtige lokkekald til den rigtige jagt. Det ville være en skam at tage sit gråandekald med til bukkejagt, eller sit bukkekald med til andejagt. De forskellige lokkekald er nemme at finde, og de behøver ikke koste en formue for at være effektive. 


Af andre vigtige jagtting kan nævnes høreværn. Grunden til ikke at placere høreværn i den nødvendige kategori er, at du sådan set selv står til ansvar for dine sansers ve og vel. Men hvis du er glad for din hørelse, så bør du virkelig købe et par gode høreværn. Når først der er et mål i sigte, og geværerne går af, kan det virkelig blive et intenst og voldsomt lydbillede at befinde sig i. Et høreværn er i denne forbindelse et vigtigt stykke jagtgrej, hvis du vil kunne holde ud at gentage begivenheden næste år.

3. Det rare, men ikke afgørende jagttilbehør

Ofte vil det være en kæmpe fordel at have en kikkert med på jagt. Men har du overvejet, om du har brug for en natkikkert? De tidligste morgentimer kan godt være lidt af en udfordring – især for dem med lidt nedsat synsevne. Her kan det faktisk være en ganske glimrende idé med en natkikkert. Natkikkerten har også den fordel, at du kan bruge den til andet end jagt. Hvis du er interesseret i det danske nattedyreliv i det hele taget, kan du observere det hele gennem din nye, gode natkikkert. Det kunne eksempelvis være de højlydte ugler eller de raslende pindsvin. 


I samme forbindelse kan du købe dig et jagtkamera, som kan tage billeder eller skyde videoer både om dagen og om natten. Igen, det er ikke decideret et remedie til jagt, men det kan måske give dig en indikation af, om der i det givne område, dit kamera er installeret i, befinder sig dyr, der er i jagtsæson. Du kan altså blive klogere på, om det er et frugtbart sted at gå på jagt. 
Uanset hvad du har brug for af tilbehør, kan du købe det til skarpe priser hos Handelshuset Aulum. Du finder udelukkende kvalitetsprodukter, som vi er stolte af at have i vores katalog. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar