Hvad er biokugler til hardball?

Oprettet d. under FAQ, Airsoft

Når du skal spille hardball i Danmark, skal du naturligvis have noget ammunition til dit våben. En af de mange muligheder, du har her, er såkaldte biokugler. Biokugler til hardball er i al sin enkelthed bare kugler, der er biologisk nedbrydelige. Det betyder, at når du har skudt med eksempelvis 200 kugler til et spil hardball, så vil de givetvis ikke være at finde på banen næste gang, du tropper op. Og det er der mange gode grunde til, at du benytter dig af. Dem skal vi nok gennemgå her. 

Nedbrydelige hardballkugler er bedre for miljøet

I rigtig mange tilfælde foregår et spil hardball udendørs. Ofte i forholdsvis naturskønne områder tæt på skove og søer og så videre. Derfor kan det være en rigtig god idé, at du vælger biokugler, da de ikke vil være med til at svine området til i samme omfang, som andre typer af hardballkugler måske ville gøre. 

Du gør også noget godt for de dyr, der er i området, ved at vælge nedbrydelige biokugler til dit hardballvåben. Mange forskellige dyr i den danske natur ynder at græsse i de naturskønne områder, når der ikke lige befinder sig krigskæmpende hardballudøvere med larmende geværer og håndgranater i nærheden. Hvis du skyder med kugler af almindelig plast, kan de desværre nogle gange godt havne i maverne på de stakkels dyr. Her kan du være med til at gøre en forskel for den danske natur, hvis du vælger at bruge de nedbrydelige biokugler. 

Det handler altså i høj grad om at passe på vores unikke danske natur. Her kan du give et nap med ved at købe biokugler. Vi skal være sammen om at passe på den natur, der giver os så mange fantastiske spiloplevelser i forhold til hardball og airsoft. 

Forskellige vægtklasser til forskellige våben

Ligesom alle andre kugletyper kommer også hardball-biokuglerne i forskellige vægtklasser. Som udgangspunkt kan man sige, at jo tungere kuglerne er, jo hårdere våben bør de bruges til. Har du fx biokugler, der vejer 0,20 gram, er de ideelle til mange elektriske våbentyper, hvor du derimod bruger kugler på 0,25 i lidt kraftigere våben. Her kan der både være tale om elektriske våben, CO2-våben og andre slags. 

Man kan dog også få biokugler helt op til 0,40 gram. Her vil der ofte være tale om kugler, der egner sig bedst til de dyre og allerkraftigste våben. Det kunne eksempelvis være en sniperriffel, der har evnen til at skyde ualmindeligt hårdt. Husk at tjekke op på, hvilken vægtklasse af kugler der egner sig bedst til dit eget hardballvåben, inden du gør dit køb af biokuglerne. 

Tjek altid din banes regler

Der er mange forskellige klubber og foreninger i Danmark, der arbejder med airsoft og hardball. Derfor er der selvfølgelig også mange forskellige regelsæt. Det er meget afgørende, at du følger de specifikke regler de enkelte steder. Ellers kan du meget hurtigt komme i fedtefadet. Derfor anbefaler vi altid, at du enten selv finder information om reglerne der, hvor du dyrker hardball, eller kontakter en person, der har med stedet at gøre. 

Der er flere og flere steder i Danmark, hvor biokuglerne simpelthen er et krav for deltagelse i hardball. De nedbrydelige hardballkugler påkræves mange steder, netop af hensyn til naturen og dyrene i området, som det er beskrevet ovenfor. Du kan også støde på, at der er krav til farverne på dine biokugler. Hvis der er et ønske om, at kuglerne skal være forholdsvist godt camouflerede efter en hardballsession, kan der fx være et krav om, at dine nedbrydelige hardballkugler skal være mørke i farven. Eksempelvis grønne eller brune. 

Det er heldigvis ikke svært at finde de forskellige biokugler, der overholder de enkelte regelsæt de forskellige steder. Men det er vigtigt, at du får styr på, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er på det sted, hvor du dyrker verdens sjoveste spil.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar