Hvad er bueskydning?

Oprettet d. under Bueskydning

Du har sikkert hørt om bueskydning før. Men hvad er bueskydning egentlig? Det er der heldigvis et meget simpelt svar på. I bueskydning går det helt simpelt ud på at sende en pil afsted med sin bue og forsøge med pilen at ramme et specifikt mål. Det vil i mange tilfælde være en skive, hvor du så bliver tildelt point efter, hvor tæt du rammer på midten. Det er en aktivitet, som mange ynder at bruge tid på, og udstyret til sportsgrenen har også været under en rivende udvikling i mange år. Bueskydning er faktisk også på det olympiske program. 

Bueskydning kan dyrkes af både børn og voksne, og det er dermed en sport, der kan være med til at samle familier og venner. I kan både blive en del af det lokale foreningsmiljø og få masser af frisk luft samt mange gode timer sammen med hinanden og de andre deltagere. Derfor er det bare med at finde en forening nær jer. 

Hvor kan man gå til bueskydning?

Det korte svar på det spørgsmål er, at uanset hvor du bor i landet, er der en mulighed for at gå til bueskydning i Danmark. Der er klubber på Fyn, på Sjælland, i Jylland, på Lolland og Falster og endda også på Bornholm. Der er altså ikke nogen geografisk undskyldning for ikke at komme i gang. Bueskydningstræning er mulig for alle i landet. 

Der er faktisk mere end 70 forskellige klubber i Danmark, hvor du kan udleve din passion for bueskydning. Alle steder gælder det, at du kan være med lige præcis på det niveau, du befinder dig på. Om du er begynder til bueskydning eller øvet eller måske endda ekspert, er der masser af muligheder for at være med. 

Hvad skal du bruge som begynder til bueskydning?

Du skal selvfølgelig bruge en god bue og nogle pile. Det giver næsten sig selv. Men der er faktisk flere forskellige typer af buer at vælge mellem. Til børn kan det helt klart anbefales, at I vælger den klassiske langbue, som er den helt klassiske og eksempelvis kendt fra film som Robin Hood. Det er som udgangspunkt den nemmeste bue at styre, og dermed er den god for begyndere til bueskydning. Her får du en autentisk og god oplevelse og en klar fornemmelse af, hvad bueskydning rent faktisk kræver af dig som udøver. Mentalt overskud og en god finmotorik. 

En såkaldt recurve-bue er for de lidt mere øvede. Den har samme styrke og spænd som en langbue, men den har modsatte bøjninger. Noget, der til gengæld er rigtig smart med denne buetype, er, at den kan skilles ad i mange mindre dele. Det gør den ekstremt nem at transportere, hvilket kan være en fordel, hvis du ikke lige har en bil til rådighed, hver gang du skal afsted til bueskydning. 

En compound-bue er også en mulighed. Denne buetype er en smule mere avanceret. Der er flere hjul og strenge på denne slags bue, og den er dermed en smule sværere at trække. Men når du først har fået trukket buen, kan du til gengæld få en meget stor kraft i pilen. Og når buen er trukket, har du en lang sigtetid, fordi den er meget nem at holde i længere tid, inden du lader pilen flyve. 

Find det hele på vores hjemmeside

Uanset om du har brug for en ny bue eller nye pile, kan du finde det hele her på vores hjemmeside. Vi synes nemlig, at bueskydning er en fantastisk sport at gå til, og derfor har vi samlet et sortiment, som gerne skulle gøre glæde og gavn for både nybegyndere og eksperter. Du er mere end velkommen til at gå på jagt i vores udvalg af buer og pile og ellers kontakte os, hvis du har spørgsmål angående produkterne. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar