Transport og opbevaring af våben

Oprettet d. under Airsoft, Luftvåben, Jagt

Her får du en række gode råd og tips til, hvordan du både gør noget godt for dit skydevåben i forbindelse med opbevaringen, og hvordan du overholder den gældende lovgivning om transport af våbnet. Der er nemlig en del, du kan gøre for at øge holdbarheden på dit våben, og så er der også en række regler, som vi på det kraftigste anbefaler, at du overholder. Der kan nemlig være forholdsvis hårde straffe for ikke at overholde disse regler, da våbenloven i Danmark ad flere omgange er blevet skærpet de seneste år. 

Opbevaring af våben i våbenskab

Der er flere gode grunde til, at du anskaffer dig et våbenskab til dit skydevåben. Det kan for det første hjælpe med, at du får holdt fugten væk fra dit våben, når det skal opbevares i længere tid uden at blive brugt. Fugt kan være særdeles skadeligt for dit våben, da det medfører alle mulige dårligdomme som eksempelvis rust. 

Men det er faktisk også et lovkrav, at du opbevarer dit våben i et våbenskab. Du har simpelthen pligt til at opbevare dit skydevåben i et godkendt og aflåst våbenskab. Loven er indrettet således af simple sikkerhedshensyn. Skulle du være udsat for et hjemmerøveri, er det afgørende, at tyvene ikke kan gå i dit våbenskab og dermed skaffe sig adgang til dødbringende skydevåben. Har du en nøgle til dit våbenskab, bør du derfor også gemme den et endog meget sikkert sted, hvor den ikke bliver fundet af andre end dig. 

Regler for transport af våben i Danmark

Reglerne er her en smule mere flydende, end når det kommer til opbevaringen af dit våben. Loven siger, at dit våben skal transporteres forsvarligt. Hvad det helt konkret betyder, kan man selvfølgelig diskutere. Men det betyder i hvert fald, at du bør have dit våben under konstant opsyn, eller i det mindste have det låst inde i din bil med passende tildækning, hvis du forlader den. 

Vi anbefaler herfra, at du køber dig en beholder af en art, som du kan have dit skydevåben i, når du transporterer det. Om det er en våbenkuffert eller en våbentaske er måske ikke i sig selv det mest afgørende. Det afgørende er, at du med en våbenkuffert eller våbentaske nemt kan pakke dit våben ned og herefter måske smide et klæde eller tæppe over beholderen, så man ikke kan se, at det er fx en våbentaske, der ligger i dit bagagerum. 

Der bør selvfølgelig heller ikke være ammunition i dit skydevåben under transporten. Alle disse regler er til af to årsager. Vigtigst af alt er sikkerheden. Skulle du være uheldig at være udsat for røveri, skal der ikke ligge et ladt skydevåben tilgængeligt for den kriminelle. Derudover er det for at sikre offentlig orden. Dødelige skydevåben hører ifølge dansk lovgivning ikke til i det offentlige rum, hvor alle kan se med. Derfor ønsker man i høj grad at få våbnene ud af den øvrige civilbefolknings synsfelt. 

Husk altid din dokumentation

Du skal selvfølgelig altid huske de relevante dokumenter, når du enten transporterer et våben eller skal på jagt. Her er det især jagttegn og våbentilladelse, der er relevante. Hvis du uheldigvis skulle blive stoppet uden at have din dokumentation i orden, kan du blive udsat for at få en voldsomt høj bøde. 

Derfor anbefaler vi helt klart, at du holder øje med de forskellige elementer i våbenloven, opdaterer din viden løbende og måske holder kontakt til de relevante myndigheder, hvis du skulle være det mindste i tvivl om, hvad du må, og hvad du ikke må. Straffen for ikke at gøre det kan være ret så voldsom i Danmark. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar