Campingguide & Ordliste

Oprettet d. under Outdoor

 

Camping

Telt - Hvilken type telt du vælger at tage med afhænger mest af hvor mange personer der skal sove der. Ét 2-personers telt vil have plads til 2 personer, men giver ikke nødvendigvis begge en behagelig søvn. Hvis du har yderligere opbevaringskapacitet f.eks. i din bil kan du tage et mere rummeligt telt med på turen. Husk også at medbringe et (Ground Sheet) hvis ikke det telt du køber har og selvfølgelig teltpløkker. 

Sovepose - Din sovepose skal vælges udfra hvilken sæson du skal ud og sove i for at give de optimale betingelser for en komfortabel nats søvn. Du kan også tilføje en liner for ekstra god komfort. Tjek vores sovepose guide ud for at få en mere dybdegående indsigt i hvilken pose der er et rigtige valg for dig. 

Soveunderlag - Underlag kan variere fra skumruller til selvoppustende måtter og om de skal give varme, komfort og isolering, så du sover godt. 

Pude - Nogle synes det er utroligt behageligt at have en pude med om det er en lille én fra hjemmet eller om det skal være sådan en rejsepude som ikke fylder ret meget. 

Camping møbler - HVis du vil sidde udenfor og kigge lidt på stjernerne, så kan en foldestol være en lækker tilføjelse for øget komfort og varme (fremfor at sidde på jorden). Derudover kan du også købe et sammenfoldeligt bord, hvilket tager besværet ud af middagen.

Belysning - Er meget væsentligt til nærmest alle aftener for at kunne se hvad man laver, skal læse eller på toilettet ... eller måske alle 3 ting? Medbring en kommelygte, pandelampe eller en lanterne for at give lidt atmosfære

Mad & Kogegrej

Brænder - Hvis du har en bil, så behøver du ikke være strikt med pladsen og kan f.eks. vælge en sammenfoldelig grill - Ellers er der masser af muligheder for brændere i forskellige størrelser. 

Sprit/Gas - Vær altid sikker på du har nok gas/sprit med til den brænderform du vælger, det er nemlig virkelig træls at løbe tør og efterfølgende ikke kunne lave mad. 

Lighter/Ildstarter - Din varme mad er spildt, hvis ikke du har noget med til at tænde det! Husk altid at ildstarter produkterne skal holdes i en vandtæt beholder samt i sikkerhed. 

Potter & Pander - Man kan købe sæt med det man har brug for, hvor de også kan sættes sammen og derved ikke fylder ret meget.

Service - Kan nogle gange købes i sæt sådan det ikke fylder meget, ellers køb lidt forkelligt tænk på hvor mange er afsted ift ikke at slæbe rundt med for meget. 

Dåseåbner - Det kan være en rigtig god idé at have med til at åbne forskelligt mad - I hvert fald træls at glemme hvis man har dåser med! 

Redskaber - Skærebræt, bestik, kniv eller hvad ellers du måtte bruge til madlavning. Tænk på dette når du vællger hvilken mad du skal have med. 

Bestik - Her findes mange løsninger både i plastic, sporks og i metal. Find det du synes passer til dit behov. 

Kaffe/The - Noget af det allervigtigste på turen! Kan gøres på forskellige måde med en kedel eller med en kaffemaskine til at tage med (som ikke behøver strøm)

Hjemmelavet Mad VS Frysetørret mad  - Hvis man ønsker selv at lave mad, så endelig gå i krig. Ellers kan man "tage den nemme løsning" og købe færdig frysetørret mad, hvor man bare hælder varmt vand over og voila, så er der serveret!

Sæbe - Altid en god ting at have med til at vaske op i samt til hænderne når man vil det

Håndklæder/Viskestykke - Igen en vigtig ting at huske til at få ryddet op efter maden- 

Affaldsposer - Fordi man skal rydde op efter sig selv så det ikke sviner i naturen! 

Sundhed & Hygiejne

Førstehjælpssæt - Mange vælger at tage et simpelt førstehjælpssæt med for at være på den sikre side hvis uheldet skulle være ude. 

Tandbørster/Tandpasta - Selvom du pakker let, er mundhygiejne en vigtig ting som man bør holde styr på! 

Toiletpapir - Ganske relevant til efter toiletbesøget

Solcreme og læbepomade - Altid en god ting at have med til beskytte en selv.

Toilettaske - Tag de ting med som er relevant for dig - Deodorant, barbergrej, shampoo, børste osv. 

Insektfjerner - Især meget relevant om sommeren hvor myg osv er på spil

Håndsprit - Hygiejne er altid vigtigt hvor håndsprit altid er en god ven til hurtigt at kunne dræbe bakterier. 

Andre gode sager

Rygsæk Hvis du skal en tur på vandretur mens du er afsted kan det være en god idé at pakke en rygsæk med de relevante sager 

Multi-tool - Kan hjælpe med en masse små værktøjer man kan få brug for - Og så fylder den ikke ret meget. 

Kort og kompas - En god ting at have med hvis man er et sted man ikke kender, især hvis telefonen dør for strøm

Radio/Høretelefoner - Det kan være ganske afslappende med en omgang musik eller at blive opdateret på de nyeste nyheder

Kikkert - Ser du et dyr langt væk du gerne vil se lidt tættere på, så er en kikkert lækker at have med. 

Kamera / Mobil - Hvem kan ikke lide lige at have et par billeder med hjem fra turen? - Mobilen er god at have med sammen med en powerbank, for at have strøm hele tiden. Et godt tip - Download offline maps på Google Maps for at kunne finde rundt også uden internetforbindelse.

Læsemateriale - Hvad du synes er relevant - En bog, masgasiner eller din e-bogs læser (dog husk strøm her)

Notepapir - Hvis man bliver inspireret af noget, er det dejligt lige at kunne notere ned på et stykke papir

Spil/Aktiviteter - Kun Fantasien sætter sine grænser for hvad man kan tage med - Det kan være et spil kort og meget meget andet. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar