Hvilke hagl skal jeg vælge til luftgevær?

Der er et utroligt stort udvalg af forskellige hagl, og derfor er det også udfordrende at give et endeligt svar på, hvilke hagl du skal vælge til dit luftgevær. Valget af hagl afhænger af rigtig mange faktorer, herunder hvad du skal bruge dem og dit  luftgevær til. Skal du skyde til måls mod en målskive? Skal du skyde langt eller mindre langt? Skal du bruge dem til jagt? Ønsker du en høj udgangshastighed? Skal de bruges i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse? Eller noget helt andet. Svarene på disse spørgsmål er relevante for dig, når du skal købe hagl, så det er vigtigt at overveje. Nedenfor beskrives nogle af de vigtige faktorer, som du kan tage med i overvejelserne, når du skal købe hagl. 

Dette skal du være opmærksom på

Nogle af de faktorer, som du også skal være opmærksom på, når du skal købe hagl til dit luftgevær, er hastighed, vægt, anslagsenergi og dit luftgeværs muligheder og begrænsninger.

Når det kommer til eksempelvis vægten på haglet, så er det vigtigt, at du er klar over, om haglet er for tungt til dit luftgevær. Hvis det er tilfældet, så kan geværet i værste fald blive ødelagt af det. Derfor er det heller ikke nødvendigvis en fordel at vælge en høj udgangshastighed i samspil med en høj vægt. Netop idet dit luftgevær kan være begrænset. I den medfølgende information og instruktion til dit luftgevær følger der som oftest også informationer om, hvad haglets vægt anbefales at være til netop dit luftgevær. Ellers er du også velkommen til at spørge os til råds, og vi vil rådgive dig på bedst mulig vis.

Formen på dit hagl

Haglets form har også en stor betydning for dit valg. Der findes forskellige slags hagl, herunder spidshagl, fladhagl, rundhagl, Diabolohagl, højhastighedshagl (high-power, PBA) og specialhagl til luftgeværer.

  • Spidshagl har, som navnet antyder, en spids front. Udgangshastigheden kan ved disse hagl være mere problematisk at styre. 
  • Fladhagl har derimod en flad front, og denne type kan eksempelvis bruges til at skyde efter en målskive, da målskiven ikke ødelægges af fladhaglene. 
  • Rundhagl produceres mest til brug i luftpistolernes magasiner. 
  • Diabolohagl er et meget brugt hagl, som fungerer i mange situationer og luftgeværer. Dette hagl kan være fordelagtigt at bruge til at skyde på længere afstand. 
  • Højhastighedshagl (high-power) er ofte lettere i vægt og så er formen udformet specielt til at kunne opnå en højere hastighed ved affyring. Udgangshastigheden kan faktisk stige med helt op til 25%. Den lettere vægt kan dog også påvirke, hvor sikker styringen af den bliver. 
  • Specialhagl er kendetegnede ved, at de udvider sig eller ekspanderer, når de rammer deres mål. Af denne grund har de ofte været brugt til skadedyrsbekæmpelse, da de derfor nemmere kan ramme de mål.  

Se vores udvalg eller kontakt os og hør nærmere

Du kan se nærmere på vores udvalg her på hjemmesiden eller i vores butik. Vi er altid klar til at hjælpe og vejlede dig, så du får købt de rette hagl til dit luftgevær og dit formål. Du kan kontakte os på e-mail eller telefon. Herudover er du mere end velkommen i vores butik, hvor du også kan se nærmere på vores sortiment.

 

Se vores udvalg af luftgeværer