Vi søger ny kombineret airsoftteknikker og butiksansat - Noget for dig? Klik her

Airsoft-guide for begyndere – alt det, du skal vide om Airsoft

Oprettet d. under Airsoft

Airsoft, også kendt som hardball, er en dynamisk, sjov og anderledes sportsgren og hobby, der i dag er rivende populær både i Danmark og resten af verden. Airsoft er en form for simulering af en vaskeægte skudveksling. Man spiller typisk i to hold, og spillet afgøres som regel enten af en eliminering af modstanderholdet eller ved erobring af modstandernes flag. Der findes dog en lang række forskellige spiltyper, regler og baner, der har afgørende indflydelse på, hvordan spillet udformer sig.

Modsat hvad mange tænker, handler airsoft ikke kun om styrke, adrenalin og at være hurtigst på aftrækkeren. Tværtimod er snedighed, taktik, præcision og tålmodighed også en stor del af sportens natur, og du bør derfor sætte dig godt ind i den bane, du spiller på, og modstanderholdets udformning og kvaliteter.

Det rette gear og grej

Rigtig mange spillere finder vej ind i airsoft-verdenen gennem en fascination af airsoft guns. Spillets våben ligner nemlig rigtige skydevåben, og du kan bl.a. vælge at udstyre dig selv med maskinpistoler, geværer, håndgranater, miner, bazookaer og meget mere.

Ligesom med virkelige våben er der gode muligheder for at udbygge og opgradere dit airsoft-våbenarsenal og udstyr med forskellige former for tilbehør og gear. Måske har du altid drømt om at prøve kræfter med et kikkertsigte, der gør dig til en ægte sniper? Eller måske er det på tide, at du investerer i en tracer til din airsoft gun, der lyser dine airsoft-kugler op, så du kan følge dem, når de skyder afsted mod deres mål? Det er kun fantasien, der sætter grænser, og der er uanede muligheder for at engagere sig i airsoft-sportens mange nicher og produktmuligheder.

En vigtig del af det nødvendige udstyr til dit næste airsoft-eventyr er påklædningen. Man kan hurtigt komme til at undervurdere vigtigheden af ordentlig påklædning, men så snart du befinder dig på banen, og kuglerne flyver om ørene på dig, forstår du at værdsætte en sikker påklædning.

Det er vigtigt at have beskyttelse til hele kroppen, men det er især vigtigt at passe på hoved og øjne. Det anbefales derfor på det kraftigste, at du ifører dig en god maske, der dækker hele dit ansigt. Ud over maskerne yder god beskyttelse og sikkerhed, har de forskellige features, der helt sikkert vil gavne dig i kampsituationer. Investér eksempelvis i en maske, der kan holde dig opdateret med informationer om affyrede skud og tilbageværende spilletid, eller ifør dig en maske med indbygget kamera, så hele dit team kan genopleve de dramatiske scener efter endt kamp.

Er du i tvivl om, hvilken påklædning du bør vælge? Læs vores blogindlæg her, og bliv meget klogere på de forskellige muligheder.

Hvor gammel skal du være for at spille airsoft?

I Danmark er der lovgivning og aldersbegrænsninger for henholdsvis at købe og bruge airsoft-våben. Du skal være fyldt 18 år for at kunne købe, transportere og benytte airsoft-våben. Derfor skal du indsende gyldig billedlegitimation, når du handler airsoft-våben på nettet. Det er dog muligt at få lov til at spille airsoft i Danmark, når du er fyldt 16 år, såfremt du har en skriftlig tilladelse fra dine forældre eller værger.  

Kom godt i gang med airsoft - tips og tricks

Som nybegynder i det store airsoft-univers er der rigeligt at sætte sig ind i, og det kan virke overvældende at forstå de mange våbenbetegnelser, spiltyper, forkortelser osv. Det er derfor vigtigt at huske, at airsoft er en sportsgren og hobby for alle, uanset køn og ophav. Der findes en lang række klubber, netværk og airsoft-baner i landet, hvor du med fordel kan finde mere eller mindre garvede spillere, der kan hjælpe dig godt i gang med den dynamiske og spændende sport.

Handelshuset Aulum, der ligger i Midtjylland, har Danmarks største udvalg af airsoft-våben, taktisk udstyr, god påklædning og meget mere. Når du besøger butikken, vil du altid blive taget godt imod af forretningens erfarne og dedikerede team af medarbejdere, der selv spiller airsoft. Det er altså et godt sted at starte, hvis du er forvirret over de mange spændende muligheder inden for airsoft. Hvis du ikke bor i nærheden af den store butik, kan du med fordel besøge Handelshuset Aulums webshop, hvor du også finder et yderst velassorteret sortiment.

Airsoft er en hobby, der tiltrækker mange forskellige typer mennesker. Nogle tiltales primært af det realistiske miljø, der er præget af højt tempo og adrenalin. Andre nyder at sætte sig grundigt ind i taktik og strategiske spiltyper, mens en helt tredje gruppe af spillere dyrker airsoft for fællesskabets skyld. Der findes ikke rigtige eller forkerte årsager til at spille airsoft, og der er derfor ingen undskyldninger for blot at kaste sig ud i det. Rigtig god fornøjelse.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar